Pages

Thursday, December 10, 2009

Tutorial Comment Link




Ding Dong . Kepak kepak kabambum bumbum . Erk ? Sape kahwin ? Tak ade .
Tak adee sesiapee . Ni kepak kepak kebum kebumbum sebab neyy tutorial keempat gua .
Okey okeyy . Memandangkan lu orang dah tak sabar nak try
buad tutorial neyy , gua nak kasi peringatan dulu okeyy .




Silaa lah baca tutorial neyy betol betol .
Sebarang kesilapan akan ditanggung olehh diri sendiri yeah .
Gua nak syorkan baek lu orang save dulu code template yang asal sebab
takut akan error bilee ade sebarang kesilapan berlaku .





Untuk makluman lu orang , code ini hanya akan berjaya untuk classic
template dan bukan modern template okey ?
Pess step , pergi Dashboard , Templates . 
 Sebelum itu , sila pergi ke Dashboard , Settings , Comments 
dan pastikan pada comment form placement ia tidak bertanda right pada embedded below post . Anda perlu pastikan ianya hanya bertanda right pada full page / pop-up window sahaja .


Kemudian , sila cari perkataan <$BlogItemBody$> . Tak jumpaa ?
Cari sampai dapat ! Grr .Selepas selesai menjumpai <$BlogItemBody$> ,
sila pilih salah satu code di bawah dan copy code tersebut kemudian sila pastekan selepas <$BlogItemBody$> .

  • Code pertama ini akan memaparkan perkataan comment .




  • Code kedua ini akan memaparkan imej yang anda hendak gunakan dan bilangan comment .



  • Code ketiga ini akan memaparkan imej yang anda hendak gunakan tanpa bilangan comment .







Akhir sekali , save templates , view blog , test comment . Thenks .
Mungkin agak sukar buadd lu orang , tapi semoga berjaya .
Kalau ada apee apee yang boleh gua tolong , silaa laah comment gua .
InsyaALLAH gua tolong . Sekian , mekaseh . Assalamuailaikum .

7 comments:

Viera said...

tenggs arr dyla.
i nk tukar blog gi classic tmplate pasni..
tu lh psl nk minta ajar dyla cara2 ltak komen form nie..

mna leh dpt imej cm ngn dyla nie erk?
i mean imej love letter dyla tu..

tenggs 4 sharing..
:)

DYLAA said...

Viera ;

urwelcome .
ouh pasal tu .
baguslah gune classic .
heh .
kite geng ~

erk .
dyla dapat kat http://www.glitter-graphics.com/ .

and ,
welcome again .

fateen said...

DYLAA sayang , thanks okay , you , i nak tanya pasal box follower tu . macam mana eh nak buad box tu ada ? hua :(( boleh tolong tak dear ?

DYLAA said...

u g kat tuto i yg box followers tu .

Sy. Fatini said...

tak dpt cari ponn yang <$BlogItemBody$> tu .

DYLAA said...

fatini gne classic ke modern pnye template?

nabilah halimi said...

tengssSSS!
dh berjaya
hoho^^