Pages

Saturday, August 22, 2009

Tutorial →“YouTube Auto Play”



Nak buat YouTube Auto Play tak ?
Jom . Aku boleh ajar .
Tapi make sure korang faham laa steps steps yang aku listkan ni baru youtube yang korang nak tu jadi autoplay .
Steps To Do
Copy Code Embed Youtube dan
pastekan di mana - mana yang anda inginkan .

Setelah pastekan code embed bagi youtube , tukar saiz “height & weidth” youtube . Lihat contoh dibawah bagi code embed youtube yang telah ditukar “height & weidth” dan serta contoh saiz youtube nya .







③ Bilaa korang dah dapat saiz youtube yang korang nak , sekarang aku akan bagi steps yang membolehkan youtube tersebut menjadi
autoplay .
Dibawah , ada dua code embed yang terdapat perbezaannya .
Perhatikan dan faham betol - betol .


■ Code Embed ini adalah code biasa yang
belum boleh di autoplay kan lagi .

■ Click pada gambar untuk melihat perbezaan code di atas dengan code ini .
Tulisan yang diwarnakan adalah KUNCI bagi autoplay .
Iaitu
“&autoplay=1”.



④ Jadi , anda perlu menambah
“&autoplay=1”pada code yang dinyatakan seperti contoh di atas .
Silaa cuba sebaik mungkin bagi membolehkan anda mendapat hasilnya dengan mudah dan cepat .


So , Selamat Mencuba . Kalau korang punya youtube dah boleh di Auto-play kan inform lah aku kat tagboard oke .
Good Luck (: Assalamuailaikum .

2 comments:

dafina afiqah said...

oppss ! sory adek..ter same entry la pulakk..akq x cilok..sory !!

DYLAA said...

hehe .
takpe kak .
ramai lagi bloggers yg buat tuto ney .