Pages

Saturday, February 27, 2010

Lelaki Handsome VS Lelaki Tak Handsome.



Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap: woow, cool giler
Kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus


Kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody’s perfect
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
Perempuan akan cakap: memang. muka pun macam pecah rumah!



Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
Perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia…



Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: sepadan sangat…
Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!



Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata:(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)


Kalau lelaki handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang
Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…



Kalau lelaki handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: matching… hebat luar dalam
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?…



Kalau lelaki handsome tak mau bergambar
Perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
Perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?…



Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu….



Kalau lelaki handsome bersedih hati
Perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati
Perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?


Artikel Lelaki Cinta ini telah disumbangkan oleh saudari Eiza.

5 comments:

farhana ghafar said...

hana'slovenest like this!!!
btw, nak tanya camne buat komen awak yang kena click love letter ni?? Cute lah nak buat juger.. ley bg tunjuk ajar??? huhu

s y i e r a said...

ahah .
tp yg pntg kne tgk hati ;DD

nik uqbah said...

hahaha smart punya cerita,
dan aku rasa ini mesti perasaan orang yang buat benda ni :)

so not necessarily semua perempuan fikir macam ni hopefully lah he he

anyway, baru perasan gila maju serba serbi blog ni, nice ^^

DYLAA said...

farhana :


haha,
best kan entri tuu?

kalau yg tu,
farhana boleh check kat corner tutorial dyla,
then click on tutorial link comment,
kat situ ada steps dia macam mana nak buad.

DYLAA said...

nik :

haha,
tu laa,
tak pasal pasal huru hara dunia ni kalau semua perempuan fikir macam tu tentang lelaki yg tk hensem.
ishh ish
T____________________________T