Pages

Thursday, December 10, 2009

Tutorial Link Berwarna Warni



Kalau lu orang perasan , kebanyakkan blog yang cun melecun plus sedap
mata memandang akan guna link yang berwarni warni macam rainbow .
Blog gua pun guna link yang berwarna warni .
So , maknenye blog gua cun melecun laa ? Erk ?
Bagi yang nak gunakan link rainbow tu tapi tak tau macam mane ,
gua bolee ajar .
Tak baek kedekut ilmu . Iye tak ?



CLASSIC TEMPLATE

Pes step , pergi ke Dashboard , Template .
Kemudian cari code HTML/Javascript
dan paste code tersebut selepasnyee .
Pastikan lu orang tak paste selepas HTML/Javascript .
Then , saved templates dan view .






MORDERN TEMPLATES



Cara yang sama seperti di atas , cuma anda perlu pergi ke Add A Gadget ,
then ke box HTML/Java Script dan pastekan code link rainbow tersebut .
Then , saved templates dan view .



Selamat mencuba . Kalau ade sebarang pertanyaan ,
lu orang boleh comment gua .
Pasti dilayan . Thankyou ~

6 comments:

Nemo said...

adoyai . bell agak lampi la .
hehe :)
cam mana eyy ..
tak faham sangat bab url yg hendak digunakan tu

✖Mizz Yasmin✖ said...

btol2.
kedekut ilmu tu bagai pokok besar yg tk berbuah.

Cool tutorial!

EatUrMusicX said...

blog saya tak der rainbow pun? huhu

DYLAA said...

hahah .
tengs yeah

DYLAA said...

errk ?

nabila said...

sys kt dashboard sy tde p'kataan templete pown