Pages

Sunday, January 17, 2010

Blog Macam Ni Yang Gua Tak Suka .




Wah , ada yang dah mula berpeluh takut belog dia gua tak suka .
Ceh , perasan betul . Siapalah gua kan nak suka blog orang ke tak enn .
Tapi kali ney , gua bukan nak listkan link belog yang gua tak suka .
Gua cuma nak terangkan ciri ciri belog yang gua tak suka .
Mungkin ada yang sependapat dengan gua kan . Siapa tahu ?




Belog yang pasang music auto-play .


Gua tak suka gilaa beruk belog yang pasang music auto-play . Memekak woi ! Diam diam ! Walaupun dulu gua pasang music auto-play jugak , tapi gua dah bertaubat . Sumpah tak buat lagi dah . HUHA . Dulu gua tak tahu apa perasaan pelawat belog gua bila lagu dalam belog gua dah mula memekak . Sebab tu gua takpaham bahasa letak lagu auto-play . Jadi kalau nak pasang jugak , letak lagu tu kat area atas atas blog supaya mudah gua nak tekan butang pause . KAHKAH






Tak ada box followers .


Hah , memang lu mintak penyepak kalau belog lu tak ada box followers . Bagi yang guna classic template tu , tak tahu macam mana nak buat box followers tu . Boleh picit sini Tutorial Widget Followers . Kan susah orang nak follow kalau tak ada box followers . Kalau tetap tak nak pakai box followers , lu boleh pakai navigation bar .






Loading lembab gilaa memang mintak terajang !


Tsk tsk tsk . Menyusahkan orang tahu bila nak buka belog yang loading lembab nak mampus . Rasa nak gigit je tuan tanah . Tahu apa yang menyebabkan belog loading slow ? Hah , tu maknanya belog lu berat dengan saiz gambar yang besar berformatkan jpg dan widget yang menyemakkan belog . Bagi bloggers yang rasa belog dia berat , boleh buang apa yang tak perlu okey . Untuk informasi lebih lanjut , sila ke blog sifu gua untuk timbang berat belog .






Gua rasa tu jee kot . Nak tulis lebih lebih gua malas . Penat dowh nak taip panjang panjang . Akhir sekali , gua cume nak cakap jentik laa nuffnang gua . Gua tengah sakai neyy , lagipun gua excited nak cash out woi . Aww aww .

14 comments:

miss faten said...

agaga :)
adakah blog aku termasuk dalam ciri2 itu?? tapi rasanya tak kot.
aku dah buang semua music aku, sebab memekak pastuh guna template biasa jek. hehehe.
anyway, sgt bersetuju dgn entry ini. *clap clap*

miss faten said...

eh wow, silap dah. aku terlebih sikit jek dari keberatan yg diperlukan. hurmmm~

Cik aiNa said...

seb baik sis xde ciri2 tu..haha

puteri katak said...

hahaha
terasa.. dulu kat belog aku ada lagu gak..
last aku sedar ia amat menyemak..~!!!

Viera said...

yayayaya!
i stuju sgt ngn Dyla..
xspcially ngn blog yg ada music tu,memekak je...
hehe.
harap2 diorg bertaubat pas bca entry dyla nie..
hehe.
Syukur,blog I takda ciri2 mcm dyla ckp nie..haha!

miwwa J said...

hehhe. relaks2 :)

tq follow :P

-miwwa

ezany said...

setuju2.. hehe..

hanismalik said...

terima kasih utk timbang berat belog...1st time dgr....hehe

♥ Aimi Rashid said...

:)

1- saya pasang music sbb saya sendiri yang nk dengar lagu-lagu kat blog saya tu. tp xsuka blog org lain yg letak lagu rancak n bunyi drum kuat sangat. kan best kalau ada lagu yg slow and deep emotional org kasi letak kat blog?

2. blog saya xdak kotak followers sbb saya suka orang2 yg nk follow saya tu ambil url blog dan paste dekat dashboard. tp mungkin jugak saya akan buh balik kotak followers utk kesenangan org lain.

3. kalau saya jumpak blog yg lmbat loading mmg saya tutup teruih window tu haha. yg ini saya setuju dgn U.


peace out.

DYLAA said...

faten ;

haha ,
bagus bagus ,
nt dyla mogok tanak masuk blog faten lg .
heh ,

DYLAA said...

puteri katak ;

haha !
bagus dah sedar .
wink wink

DYLAA said...

viera ;

tu la ,
blog kalau lawa pun tp menyusahkan orang buat ape kan ?
amin , biaa diorang bace .
kasi sedar siket .

DYLAA said...

hanis malik ;

hehe ,
same same bro .

DYLAA said...

aimi rashid ;

1 , klau nk dgar sndri , kne make sure lah die manual , takot nt visitors xsuke dgar music yg kite minat .

2 .kalau mcm tu susah sikitlah , xramai yg nk buad mcm tu .

3.hhe , i pun , bia pdn muke blog tu ,
sape suruh blog die jd berat .