Pages

Wednesday, May 12, 2010

Cadbury kegemaran ramai

Mari mari cuci mata dengan coklat. Buad siapa siapa yang dah lama tak mencekik coklat, boleh kecurkan air liur kau tu masa baca entri aku ni. NYUMMY




Mak aku sejak tak kerja ni dia pergi jual coklat pulak. Bukan sekeping dua tau tapi berkotak kotak di jual. Hari tu dia jual dalam satu kotak ada 100 Cadbury Dairy Milk, dia dapat untung RM 50. Makk kauu, money money babyy.


Geram seyy aku tengok mak aku dapat RM 50 dalam masa 3 hari jee. Jadi aku pun mula menceburkan diri dalam bidang perniagaan coklat secara tak bertauliah ni. Hihi tak tahulah laku ke tidak sebab aku just bawak 10 keping Coklat Cadbury Mixed Nut kat sekolah. Aku akan paksa kawan kawan aku beli. HAHA kalau diorang tak beli jugak aku sabotaj buku teks diorang. Biar kasi rabak! KAHKAH




Selain dari coklat sederhana besar yang mak aku jual, mak aku ada jugak jual Coklat Cadbury Blueberry yang comel comel tu. Ada dua balang semua sekali. Tapi satu balang tu dah ada orang order. Satu balang tak mahal dalam RM 20 jee. Sesuai sangat untuk hiasan kat hantaran. Buat hiasan kat perut lagi sesuai kot. HAHA Baki balang yang satu lagi tu adik aku punya lah. Dia jual kat sekolah agama dengan sekolah rendah. Banyak jugak dia dapat untung. Ciss, aku jee yang putih mata tak dapat apa apa.



Tapi kan, susah tauu nak control diri daripada makan coklat tu dalam kuantiti yang banyaak. Apa taknya coklat bertimbun timbun depan mata takkanlah aku tak tergoda langsung. Ish, mustahil dher. Kadang kadang kalau tak tahan sangat tengok coklat yang comel tu, aku beli terus dengan mak aku. HAHA Mak aku apa lagi, suka laa orang beli dengan dia. Eee, mak aku ni dapat duit suka jee dia. HIHI


Tweet : makan coklat boleh hilangkan stress tauu. So mulai sekarang jangan makan nasi, makan coklat je terus hari hari. :))

11 comments:

nabil_potter said...

nak sikit..

Dyla Duff said...

heee, bak dua ringgit.

Fifi Rahmat said...

hehe. naseb i neh jenis x mkn coklat. klu x dah meliur tgk!~

White Bird said...

banyaknya cokelat dia.. bak sini sikit

ema.razali said...

nak ! bole ? :p

*kegilaan terhadap coklat melanda

Dyla Duff said...

fifi :

hee knpee tak minat coklat?

Dyla Duff said...

white :

haaa nak kee. cecehh mana bolee free.

✿nenek moden✿ said...

eee....geramnyee tengok coklat tu...taknak wat giveaway coklat ke..hahahahha..
kasi nenek satu..plz2..hehe

sis shuhada said...

best2 coklat2! kat dalam peti tu wajib ada cadbury, gitu juge ngan laci kat opis.

bab bisnes, mak ngan anak pun xkasi can ye? hehehe.

Rani Rashid said...

wah..menguntungkan :) suruh la mak awak luaskan wilayah niaga die :)

cik_pelangi said...

oit..
hulur2 la ckit pader tman mu ini..
cadbury!!!!
black forest!!!!!
yummmyyy!!!!!