Pages

Saturday, July 2, 2011

Chicken Dance.

Selamat petang! Weh lama gila weh aku tak update blog. Biar blog tak cantik, asal ghajin berupdated. Iya tak? Tapi harapkan blog aku ni kira cantik dan smart je lebih *cehcehceh tapi haram nak berupdated selalu.

Eh, suka tak aku pasang lagu Chicken dance kat dalam blog ni? Suka kan? Mesti riang gembira hati kau teringat zaman kanak-kanak menari chicken dance. Weee aku suka. Tapi kalau kau rasa memekak je, mintak maaflah ya?


Aku ingat lagi first time aku dengar lagu ni, masa tu aku form 1. Masa hari sukan, 3 kelas dari Tingkatan 1 kena pegang benda pompom tu pastu joget lagu ni. Kau tahu macam mana tarian lagu ni? Apaa tak tahu? Pernah tengok ayam tak? Apaaaa?! Ayam tu apaa? Weh meh sini aku sekeh kepala dia yang tak pernah tengok ayam depan mata.

Actually, tarian chicken dance ni kau kena goyangkan tangan kau macam ayam goyangkan kepak dia. Lagu ni kalau kau dengar sampai habis, dia ada rentak laju pastu rentak dia slow then last sekali rentak dia akan jadi lajuu gilaa. Masa tu bila kau dengar lagu ni sambil menari, kau akan rasa tangan kau nak tercabut.

Nasib yang part laju gilaa tu sekejap je. Kalau tak, ada tangan dia yang terputus.
Masa aku download lagu ni semalam, then dengar guna earphone automatik je tangan aku di kepak kepakkan seperti ayam. Seronok dohh, terasa kurus tangan. Rasanya semalam ada 5gram lemak kat tangan aku ni berkurang.

Apa-apapun masa menari dengar lagu ni, jangan lupa pegang benda pompom tu , kalau tak ada guna benda ni pun tak apa (:



Selamat tinggal, nanti berjumpa di post baru. Bye!

4 comments:

rai said...

haha biasa buat chicken dance time orentasi .

Cik Fadie. said...

@rai haha mesti comell

ieqa said...

Haha rindu nak buat Chicken Dance masa orientasi.
Setiap sem mesti dera juniors buat Chicken Dance! :D

midOri said...

dah lameww tak buat..lupe dah...haha..nnti cik fadie ajarkan la yerk..;p